Pikavippi

Tiedätkö mikä oli pikavippi?

Kun kuuntelee uutisia ja lukee median kirjoituksia pikavipeistä, on pakko todeta että edes kansanedustajat eivät tiedä mikä on, tai pitäisikö sanoa “oli” pikavippi?

Pikavippi oli suosittu lainatuote vuoden 2010 alussa, mutta vuoden 2013 aikana säädettiin pikalainoja koskeva lakimuutos, joka määräsi kaikille alle 2000 euron lainoille 50 % korkokaton lainan todelliselle vuosikorolle. Tämän seurauksena lähes kaikki pikavipit poistui suomen lainamarkkinoilta ja tilalle tuli yli 2000 euron joustoluottoja, joita tämä laki ei koskenut.

Vuodesta 2013 aina vuoteen 2019 yksi netin haetuin ja samalla kallein lainatuote oli joustoluotto, joiden todellinen vuosikorko saattoi olla yli 200 %.

Pikavippejä, eli 100 – 600 euron lainoja myönnettiin hyvin vähän, sillä niiden tarjonta oli vain murto-osa siitä, kuinka paljon joustoluottoja oli tarjolla.

Tästäkin huolimatta vuonna 2019 päättäjät halusivat taas suitsia “pikavippien” korkoja ja asettaa vakuudettomien lainojen nimelliskoron korkokatoksi 20 %.

Hauskinta tässä oli jälleen kerran tuo, että missään ei puhuttu joustoluottojen koroista, vaan pikavippien koroista. Siis sellaisten lainojen koroista, joita tuskin oli edes enää saatavana.

Tuntuukin siltä, että kun joku kansanedustaja haluaa huomiota, hän käyttää sanaa pikavippi, sillä kaikkihan me olemme pikavippejä vastaan. Jos joku puhuisi joustoluotoista, niin se ei kuulosta ollenkaan niin kivalta, joten siitä ei haluta edes puhua.

Tuo vuoden 2019 lakimuutoksen seurauksena lähes kaikki joustoluottoa tarjoavat palvelut lopettivat toimintansa kannattamattomana. Nettiin jäi jäljelle vain muutama joustoluottoa tarjoava lainapalvelu ja sinne tuli lisää perinteisiä pankkeja omilla lainatuotteillaan. Näiden kaikkien lainojen hinnoittelu oli uuden lain mukaista, eli lainojen nimelliskorko oli korkeintaan tuon 20 %.

Nyt koronapandemian aikana päättäjät halusivat jälleen loistaa julkisuudessa. Helpoin tie tähän oli tietenkin antaa lausunto: Pikavippien korkokatto tulee puolittaa. Siis minkä ihmeen pikavipin? Eihän niitä ole ollut edes tarjolla? No, niin tai näin. Nyt pikavippien (luoja yksin tietää mistä kansanedustajat näitä pikavippejä löytävät) korkokatto halutaan puolittaa 10 %:iin. Tämä on koronapandemian aikana oikea ja perusteltu päätös ja toivottavasti se saadaan voimaan vuoden 2020 loppuun asti.

Mutta miksi ihmeessä taas puhuttiin pikavipeistä? Päättäjät haluavat rajoittaa jotain sellaista, mitä ei nykyään ole edes saatavana. Vai onko kaikki lainat nykyään pikavippejä? Ei voi tietää…

Lopputuloksena voin kyllä sanoa, että aina kun joku päättäjistä haluaa otsikoihin, hän puhuu pikavipeistä sillä se kuulostaa hyvältä.

Ehkä olisi kuitenkin jo aika puhua asioista niiden oikeilla nimillä, kuten vaikka vakuudettomista lainoista.

Haluatko nopean, mutta edullisen lainan?

Esittelemme alla tällä hetkellä voimassa olevat luotettavat palvelut, joista saat lainaa heti tilille.

Kerron myös lyhyesti lainapalveluiden ehdot ja kaikki ne tärkeät asiat, joita sinun tulee ottaa huomioon lainaa hakiessasi.

Tutustu alla oleviin lainapalveluihin ja hae lainaa sieltä, mistä saat sen sinulle parhailla ehdoilla.
Olen 18 vuotta, voinko hakea lainaa?

Kyllä. Täysi-ikäisen henkilön on mahdollista saada lainaa. Hakijan tulee täyttää kuitenkin lainapalvelun ehdot kuten puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Kaikki lainamarkkinoilla olevat palvelut eivät myönnä lainaa 18-vuotiaalle, vaan heidän ikärajansa voi olla korkeampi. LeijonaLaina.fi hakukoneen avulla hakijan on kuitenkin helppo tarkastella mistä 18-vuotias tai minkä ikäinen tahansa voi hakea lainaa. Katso hakukoneen tulokset täältä LeijonaLaina.fi | lainaa 18 – vuotiaalle.

Olen työtön, voinko saada lainaa siitä huolimatta?

Kyllä se on mahdollista. Onneksi suurin osa lainapalveluista ei aseta lainan myöntämiselle tulorajaa. Pieni laina on mahdollista saada ilman säännöllisiä tuloja. Lainaa ei kuitenkaan koskaan saa ottaa yli varojen. Jos epäilet omaa maksukykyäsi, lainaa ei kannata ottaa yhtään sen enempää kuin tällä hetkellä todella tarvitset.

Uskallanko hakea lainaa?

Kyllä uskallat. Useat ovat varmasti kuulleet kuinka joku on joutunut vaikeuksiin lainakierteen kanssa. Lainojen kanssa ei joudu vaikeuksiin, jos itse on vastuullinen lainan takaisinmaksun kanssa ja hoitaa raha-asiansa ajallaan. Pieni laina voi olla monessa tilanteessa oikea ratkaisu ja oikealla asenteella se ei johda taloudellisiin vaikeuksiin. Pieni laina on syytä ottaa samalla vakavuudella kuin suurempikin kulutusluotto. Pienen lainan etu on, että se on nopeaan maksettu pois.

Uuden korkokattolain myötä laina ei kuluiltaan tai koroltaan voi olla sen kalliimpi kuin suurempi kulutusluottokaan.

Lainan nimellinen vuosikorko tulee olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut yhteensä max. 150 euroa vuodessa.

Mitä tarkoittaa koroton laina?

Koroton laina on usein ensilaina, joka myönnetään lainapalvelun uusille asiakkaille. Muutamat lainapalvelut tarjoavat ensi kertaa käyttäville asiakkailleen hyvän edun, jossa ensimmäinen nosto on esimerkiksi täysin kuluton ja koroton. Lainasta ei näin ollen kerry mitään kuluja tai korkoa, kunhan laina maksetaan takaisin sovittuun eräpäivään mennessä.

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Laina on mahdollista maksaa hakijan tilille noin 5 – 10 minuutissa. Rahansiirtoon vaikuttaa missä pankissa hakijalla on tili ja mihin vuorokauden aikaan lainaa haetaan. Jos tarvitset lainaa heti tilille valitse lainapalvelu, joka käyttää kanssasi samaa pankkia. Jos haet lainaa viikonloppuna, tarkista että kyseinen lainapalvelu on auki myös viikonloppuisin/ he myöntävät lainaa viikonloppuna.

Mihin tarkoitukseen pienen lainan voi käyttää?

Pieni laina on mahdollista käyttää yllättävän moneen tarkoitukseen. Käyttökohteita on varmasti niin monta kuin hakijaakin. Jokainen myönteisen päätöksen saanut hakija saa käyttää lainan juuri siihen tarkoitukseen mihin itse haluaa. Useat ovat hakeneet lainaa pieneen lomaan, uuden kännykän hankintaan tai esimerkiksi hammaslääkärikuluihin.

Tutustu Suomen nopeimpiin lainoihin:

Tässä alla näet lyhyen kuvauksen kaikista niistä lainoista, jotka olemme valinneet sivuillemme.

Listan lopussa on paljon hyvää tietoa lainoista, niiden koroista ja tietenkin siitä, mistä ja miten löytyy netin halvin laina.

Vertaa palveluiden kuluja ja korkoja kaikessa rauhassa ja hae lainaa sieltä mistä saat sen parhaaseen hintaan.
Pikavipin historia: Mikälainen lainatuote pikavippi oli?

Alla tietoa siitä, minkälainen lainatuote pikavippi on ollut.

Nykyään kaikkien lainojen nimelliskorkokatto on max. 20 % ja muut kulut voivat olla max. 150 € vuodessa, joten nykyään ei enää voi hakea perinteistä pikavippiä.

 

Pikavippi on nopea apu yllättävään rahan tarpeeseen

Pikavippi on nopea ja pieni laina, jonka saa netistä tililleen vain muutamassa minuutissa.

Tällä sivulla esittelen kaikki ne pikalainapalvelut, joista voit hakea lainaa netistä heti ilman vakuuksia ja takaajia.

 

Mistä löydän uudet pikavipit?

Netissä toimii useita sivustoja, jotka listaavat uudet pikavipit ja pikalainat.

Esimerkiksi Menolaina.fi sivustolta löytyy todella kattava valikoima eri pikalainapalveluita.

Lainapalveluiden lisäksi löydät sietä myös lainapalveluiden arvostelut ja kattavan lainavertailun.

 

Kuinka suuren pikavipin voin hakea?

Pikavippi tunnetaan yleisesti noin 100 – 1000 euron lainana.

Yksi suosituin pikavippi on Vivus.fi palvelun vippi, joka on suuruudeltaan 300 – 600 euroa.

Jos tarvitset yli 2000 euron pikalainaa, suosittelemme etsimään sitä “Kulutusluotto” osiostamme.

 

Kuinka pitkä maksuaika pikavipissä on?

Nykyään pikavipin saa netistä todella reilulla maksuajalla.

Esimerkiksi Lainasto tarjoaa pikavippiä, jossa on peräti 12 kuukauden maksuaika.

Pikavippi.fi palvelun lainan maksuaika on 6 kuukautta.

Lyhyin maksuaika on Vivus.fi ja Ferratum palveluilla ja se on vain 30 päivää.

 

Koska pikavippiä voi hakea?

Kaikki pikalainapalvelut ottavat lainahakemuksia vastaan ympäri vuorokauden.

Voit siis jättää oman hakemuksesi sisään silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Hae lainaa heti, kun sinulla on äkillinen tarve eikä oma talous anna myöden.

Pikavippi on tällaisissa tilanteissa paikallaan.

Näin saat asiat hoidettua kerralla kuntoon, eikä lainaa jää maksamatta useampaan paikkaan.

 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat alustavan lainapäätöksen aina lähes välittömästi lainahakemuksen jättämisen jälkeen.

Yleensä saat alustavan lainapäätöksen mukana myös pyynnön toimittaa tulotositteet.

Saat lopullisen lainapäätöksen vasta kun olet toimittanut kaikki pyydetyt liitteet.

 

Koska voin saada lainaa tililleni?

Suomen lain mukaan lainoja voidaan maksaa asiakkaiden tileille vain kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana.

Tässä saattaa kuitenkin olla palvelukohtaisia eroja, kuten esimerkiksi muutamasta palvelusta lainaa saa tilille kello 8.00 – 22.00 välisenä aikana.

Jos haluat että voit nostaa lainaa heti tilillesi ympäri vuorokauden, kannattaa sinun tutustua jatkuviin tililuottoihin “Joustoluotto“-osiossamme.

 

Tarvitsenko lainaan vakuuksia tai takaajia?

Et tarvitse.

Kaikki pikalainat joita tällä sivulla esittelemme, myöntävät pikavipin ilman vakuuksia ja takaajia.

 

Mistä tietää mikä on halvin pikavippi?

Pikavippi palveluita löytyy netistä useita.

Oikeanlaisen ja varmasti edullisen pikavipin löytyminen voi toisinaan olla haastavaa.

Näillä ohjeilla löydät netin halvimman pikavipin:

 • Tutustu ennen yhdenkään lainahakemuksen täyttämistä pikavippeihin tarkemmin. Kattavan ja rehellisen kuvan eri lainapalveluista saat perehtymällä LeijonaLaina.fi sivustolla eri pikavippeihin.
 • Useissa pikavippipalveluissa on esimerkiksi uusille asiakkaille huikeita tarjouksia. Nämä kannattaa hyödyntää!
 • Pyydä lainatarjous useammasta palvelusta niin pääset vertailemaan lainapalveluiden välisiä lainaehtoja.
 • Muista, että lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei ole sitova päätös, sen vuoksi voit ilman riskiä pyytää lainatarjoukset vertailtavaksi.
 • Ota lainaa vain sen verran kuin tarvitset.

 

Miten pikavippi haetaan?

Pikavippi on helppo hakea netistä maksuttomalla muutamassa minuutissa täytettävällä verkkohakemuksella.

 1. Vertaa pikavippejä ja valitse joukosta sinulle paras vaihtoehto.
 2. Huom. jos olet palvelun uusi asiakas, katso millainen on uuden asiakkaan etu.
 3. Täytä maksuton lainahakemus pikavippipalvelun kotisivuilla.
 4. Hakemukseen tulee lisätä haettava lainasumma, maksuaika ja omat yhteystiedot.
 5. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat alustavan lainapäätöksen heti.
 6. Jos hyväksyt lainatarjouksen, laina maksetaan tilillesi heti kertaluontoisesti.

 

Miksi pikavippi kannattaa ottaa?

Elämässä vain toisinaan tapahtuu asioita joihin ei voi itse vaikuttaa / varautua.

Suositus on, että jokaisella tulisi olla säästötilillä sen verran ylimääräistä rahaa, että yllättävät tilanteet eivät pääse horjuttamaan omaa taloutta.

Tämä on ajatuksena hyvä, mutta arki ei aina mene suositusten mukaan.

Pikavippi on järkevää ottaa siinä tilanteessa, kun akuutti rahantarve yllä