Lainaa ilman vakuuksia 60.000 € asti

Saat lainatarjoukset useilta lainantarjoajilta muutamassa minuutissa. Vertaa ja valitse sopivin.

1. Täytä hakemus

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

2. Vertaa lainoja

Kilpailutamme hakemuksesi yli 30 pankilla ja lainantarjoajalle.

3. Valitse paras tarjous

Voit vapaasti valita juuri haluamasi lainatarjouksen.

4. Täysin riskitöntä

Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta.

Lainaa jopa 60.000 euroa ilman vakuuksia

Maksuttoman palvelun kautta voit hakea lainaa heti, kun sitä tarvitset.

LeijonaLaina.fi lainankilpailutuspalvelu ottaa lainahakemuksia vastaan kaikkina viikon päivinä ja kaikkina kellonaikoina.

Tutustu palvelun suosituimpiin lainapalveluihin, joiden lainatuote on pankkilaina, kulutusluotto, joustoluotto tai pikavippi.

Tutustu ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset.


Lainavertailumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen.


 

Lainaa ilman vakuuksia 60 000 € asti

Lainan hakeminen on aina ollut helppoa, sillä kaikki pankit ja muut lainapalvelut ovat halunneet tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta lainanhakijoille.

Lainojen vertailu puolestaan on aina ollut aikaa vievää ja varsin vaivalloista puuhaa, mutta ei enää. Nyt lainojen kilpailuttaminen ja lainatarjousten vertailu on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Sen sijaan että täyttäisit yhden lainahakemuksen pankissa, voit täyttää yhden lainahakemuksen tällä sivustolla ja tavoitat jopa 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiöitä. 

Leijonalaina.fi palvelun kautta kilpailutamme lainahakemuksesi yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken ja toimitamme valmiit lainatarjoukset nähtäväksesi. Tämän jälkeen voit vertailla eri pankkien lainatarjouksia toisiinsa ja valita niistä juuri sinulle sopivimman ja edullisimman lainan. Me teemme tämän kaiken puolestasi, täysin ilmaiseksi.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido hakijaa mihinkään. Sinulla hakijana on noin viikko aikaa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin ja päättää haluatko hyväksyä jonkun tulleista lainatarjouksista. Palvelumme kautta voit hakea lainaa heti 1000 – 60.000 euroa 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia. 

 

Kuka voi hakea lainaa LeijonaLaina.fi palvelusta?

Lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä eikä liikaa velkaa.

 

Voiko työtön hakea lainaa?

Kyllä voi. Pankit ja muut lainapalvelut vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, mutta niiden ei tarvitse välttämättä olla palkkatuloja.

Jos saat esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa, se lasketaan tuloksi ja näin ollen lainan hakeminen on mahdollista.

LeijonaLaina.fi ei kuitenkaan suosittele hakemaan lainaa jos olet työttömänä, sillä se voi johtaa maksuvaikeuksiin.

Muutoinkin lainankilpailutuspalvelu suosittelee olemaan realistinen lainan haun suhteen. Lainaa tulee ottaa vain sen verran kuin oma taloudellinen tilanne sallii.

Apunasi lainan suunnittelussa on maksuton lainalaskuri sekä lainan kilpailuttamispalvelumme, jonka kautta pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia ennen lainapäätöksen tekoa. 

 

Kuinka nopeasti voin saada lainaa?

Tähän vaikuttaa moni asia. Lainapäätöksen saat välittömästi kun olet täyttänyt hakemuksen ja ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat muutamassa minuutissa.

Suurin osa hyväksytyistä lainahakemuksista voidaan maksaa asiakkaan tilille noin 15 minuutin sisällä.

Jos olet hakenut lainaa yöllä tai viikonloppuna, voi lainan maksu tilillesi mennä seuraavaan arki aamuun.

 

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

LeijonaLaina.fi palvelun kautta voit hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa.

Lainasumman voit valita itse oman tarpeesi mukaan.

 

Kuinka pitkä maksuaika lainassa on?

Lainan maksuaika vaihtelee väliltä 1 – 15 vuotta. Haettu lainasumma voi myös vaikuttaa sille annettuun maksuaikaan.

 

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Yksikään lainapalvelu ei myönnä lainaa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä.

 

Mikä on laina?

Laina on velkasopimus lainanhakijan ja lainanmyöntäjän välillä. Lainanmyöntäjä voi olla pankki tai jokin muu rahoitusyhtiö. Lainalle sovitaan maksuaika ja hinta, joka määräytyy lainan korosta ja muista siihen kohdistuvista kuluista. Lainan hintaa voi vertailla vertailemalla lainan todellista vuosikorkoa, sillä siihen otetaan huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kulut. Lainan kulut, ehdot ja takaisinmaksusuunnitelma sovitaan lainasopimuksessa, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat ennen lainan tilille maksua. Lainanhakija voi allekirjoittaa lähes poikkeuksetta lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla. Lisää aiheesta voit lukea Vertaalainaa.fi palvelun lainaa -artikkelista.

Tässä esimerkki lainasta, sen kuluista ja maksuajasta:

 • Lainaa netistä 10 000 euroa
 • Maksuaika 5 vuotta
 • Tilinhoitomaksu 5 € / kk
 • Avausmaksu 0 €
 • Nimelliskorko 5 %
 • Kuukausierä on 193,71 €
 • Lainanhakija maksaa takaisin yhteensä 11 623 €
 • Lainan todellinen vuosikorko on 6,26 %

Laina on rahoitustuote, jota käytetään yleensä suuremman hankinnan tai investoinnin rahoittamiseen, kun omat varat eivät riitä. Lainaa voi saada erilaisilta lainanantajilta, kuten pankeilta, luottoyhtiöiltä tai rahoitusyhtiöiltä.

Pankkilaina on yleensä vakuudellinen laina, jos laina otetaan asunnon ostoon, mutta pankkilainaa voi saada myös ilman vakuuksia. LeijonaLaina.fi muun muassa kilpailuttaa pankit, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka.

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina, jota käytetään esimerkiksi kodin remontointiin tai lomamatkan rahoittamiseen. Kulutusluottoa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Laina maksetaan lainanhakijan tilille kertaluotoisesti heti lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Joustoluotto on joustava rahoitustuote, jossa voit nostaa tarvitsemasi summan tilillesi silloin kun haluat. Joustoluottoa voi käyttää esimerkiksi yllättävien kulujen kattamiseen tai tietyn hankinnan rahoittamiseen. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka sopii hyvin monenlaiseen rahoitusratkaisuun.

Pikavippi on lyhytaikainen vakuudeton laina, jota käytetään yleensä yllättävien kulujen kattamiseen. Pikavippi on nopea laina, joka maksetaan lähes poikkeuksetta heti tilille.

Autolaina on erityisesti autojen rahoittamiseen tarkoitettu laina. Autolaina voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton laina ja sen korko voi vaihdella riippuen lainanantajasta ja lainan ehdoista.

Laina on hyödyllinen rahoitustuote, joka voi auttaa sinua rahoittamaan suurempia hankintoja tai investointeja. Ennen lainan ottamista on tärkeää vertailla eri lainanantajia ja löytää sopiva laina, joka tarjoaa alhaisimman koron ja parhaat ehdot. Olipa kyseessä sitten pankkilaina, kulutusluotto, joustoluotto, pikavippi tai autolaina, on tärkeää tutkia huolellisesti lainan ehdot ja kustannukset ennen lainan ottamista.

 

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla lainalla?

Vakuudeton laina myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia.

Vakuudelliseen lainaan tarvitaan henkilö- tai jokin muu takaus.

LeijonaLaina.fi palvelun kautta voit hakea lainaa netistä ilman vakuuksia ja takaajia.

Aina niin halutessaan hakija voi ottaa rinnalle toisen yhteisvastuullisen hakijan. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen kanssa (esim. avio- tai avopuoliso) pienenee myös lainanmyöntäjän luottotappioriski. Kun lainalla on kaksi yhteisvastuulista hakijaa voidaan lainaa usein myöntää suurempi määrä, paremmilla lainaehdoilla sekä pidemmällä maksuajalla.

 

Paljonko voin hakea lainaa?

Voit hakea palvelumme kautta lainaa 100 – 60 000 euroa. Me kilpailutamme lainahakemuksesi noin 30 pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken, joten voi olla mahdollista että sinulle ehdotetaan lainasummaa joka on hieman pienempi tai suurempi mitä olit hakenut.

Myönnettävän lainan määrään vaikuttaa oleellisesti lainanhakijan maksukyky. Lainan kulut ja korot ovat aina henkilökohtaiset, sillä jokainen lainapalvelu tekee riskianalyysin jokaisesta lainanhakijasta ja lainan korko määräytyy sen mukaan. Näin ollen jokainen hakija saa aina hänelle räätälöidyt lainatarjoukset.

Täytä nyt ilmainen hakemus, niin näet millaista lainaa sinulle tänään olisi tarjolla. Voit vapaasti valita, otatko lainaa vai et, vasta kun olet rauhassa saanut tutustua saamiisi tarjouksiin.

 

Vertaile paras laina

Kun olet tehnyt lainahakemuksen palvelussamme, saat ensimmäiset tarjoukset nähtäville muutamissa minuuteissa. Odota kuitenkin aina rauhassa, jotta kaikki lainantarjoajat ehtivät varmasti antamaan oman tarjouksensa sinulle.

Lainatarjouksista tärkein vertailtava asia on lainan todellinen vuosikorko. Se kertoo selkeimmin lainan kokonaiskustannukset, kuten nimelliskorko, avausmaksu, tilinhoitomaksu sekä muut mahdolliset kustannukset.

Tarkista myös tarjouksista, että tarjottu lainasumma vastaa sitä, mitä hait. Joissain tapauksissa osa lainantarjoajista voi tarjota pienempää tai päinvastoin jopa suurempaa lainaa, kuin mitä hakija oli itse ajatellut. Lainatuote voi olla kulutusluotto tai joustoluotto.

Varmista myös että lainan kuukausierä on sen suuruinen, että voit sen ongelmitta maksaa, ja sinulla jää myös rahaa säästöönkin.

Kilpailutamme puolestasi yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa, joten voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Tästä syystä tarjousten vertailemiseen kannattaa käyttää rauhassa aikaa, jotta löydät varmasti edullisimman lainan.

Miksi käyttää LeijonaLaina.fi palvelua?

 • Tavoitat jopa 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa yhdellä hakemuksella
 • Voit säästää lainojen koroissa ja kuluissa suuriakin summia
 • Säästät aikaa ja vaivaa, kun annat meidän hoitaa lainan kilpailuttamisen puolestasi
 • Palvelumme on täysin maksuton
 • Tarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa ottamaan lainaa

 

Miksi lainan kilpailuttaminen on tärkeää?

Lainan kilpailuttaminen on tärkeä askel ennen lainan ottamista, sillä se voi auttaa säästämään merkittävästi rahaa ja valitsemaan sopivan lainan omiin tarpeisiin. Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa eri lainatarjousten vertailua ja valitsemista paras tarjous.

Kilpailuttamalla lainaa voi löytää halvemman koron ja pienemmät lainakustannukset, sillä eri lainantarjoajat voivat tarjota erilaisia korkoja ja maksuehtoja. Kilpailuttaminen myös auttaa saamaan paremman yleiskuvan lainaehdoista, jolloin lainanottaja voi tehdä paremman päätöksen ja löytää sopivan lainan omiin tarpeisiin.

Lainan kilpailuttaminen voi myös auttaa välttämään maksuvaikeudet tulevaisuudessa. Lainanottaja voi tutkia eri vaihtoehtoja ja valita lainan, jonka takaisinmaksu on mahdollista omassa taloudellisessa tilanteessa. Tämä auttaa välttämään liian suuren lainan ottamisen, joka voi johtaa maksuvaikeuksiin ja maksuhäiriömerkintöihin.

Lainan laaja kilpailuttaminen auttaa usein löytämään parhaan tarjouksen ja sopivan lainan omiin tarpeisiin. LeijonaLaina.fi palvelu tarjoaa helpon ja nopean tavan kilpailuttaa lainat yli 30 eri lainantarjoajan välillä, joten kannattaa hyödyntää tätä mahdollisuutta ennen lainan ottamista.

 

Mitä etuja LeijonaLaina.fi palvelun käyttämisestä on?

LeijonaLaina.fi on lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka tarjoaa asiakkailleen monia etuja.

Yksi tärkeimmistä eduista on, että LeijonaLaina.fi palvelu tekee lainojen kilpailuttamisesta vaivatonta. Kilpailutusprosessi tapahtuu yhdellä hakemuksella, jonka avulla voi kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä lainatarjousten pyytäminen eri paikoista vie yleensä paljon aikaa.

LeijonaLaina.fi palvelun käyttäminen on täysin ilmaista. Palvelu ei veloita asiakkailtaan mitään maksuja lainojen kilpailuttamisesta tai lainan hakemisesta. LeijonaLaina.fi palvelu tarjoaa myös asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia lainatuotteita. Palvelu kilpailuttaa esimerkiksi pikavipit, joustoluotot, kulutusluotot, pankkilainat, autolainat ja yrityslainat. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat löytää itselleen parhaiten sopivan lainatuotteen omiin tarpeisiinsa.

 

Lainojen yhdistäminen auttaa säästämään koroissa ja kuluissa

Voit käyttää palveluamme myös lainojen yhdistämiseen. Kilpailuta kauttamme edullinen yhdistelylaina ja maksa sillä useat korkeakorkoiset lainat pois. Voit säästää lainojen koroissa ja kuluissa suuriakin summia, sekä saat laskettua kuukausierän juuri sinun taloudelle sopivaksi.

Lainojen yhdistäminen on varsin kannattavaa ainakin silloin, jos sinulla on ennen vuoden 2019 syyskuuta otettuja lainoja. Silloin vakuudettomille lainoille tuli voimaan korkokatto, joka laski kaikkien lainojen maksimikoron 20%:n. Aiemmin yli 2000 euron lainoissa saattoi olla kymmenien, jopa satojen prosenttien korot.

Nyt voit siis saada uuden lainan huomattavasti pienemmällä korolla ja näin ollen säästää lainojen kokonaiskustannuksissa satoja tai tuhansia euroja, riippuen siitä, kuinka suuria lainoja aiot yhdistää.

 

Kuinka nopeasti saan lainan tilille?

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat alustavan lainapäätöksen lähes välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset hakija saa usein alle 10 minuutissa, mutta emme suosittele kiirehtimään minkään tarjouksen hyväksymisessä. Sen sijaan sinun kannattaa rauhassa odottaa, että saat mahdollisimman monta tarjousta. Näin parannat mahdollisuuksiasi edullisen lainan löytämisessä.

Kannattaa pitää myös tositteet valmiina omista palkkatuloista. Näitä lainantarjoaja useimmiten kysyy, ennen kuin voi antaa lopullisen lainapäätöksen. Nämä kannattaa toimittaa sähköisesti, koska se nopeuttaa huomattavasti lainan saamista.

Kun olet toimittanut tarvittavat liitteet ja allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla, siirtyy laina useimmiten tunnin sisällä tilillesi. Siirtonopeus riippuu hieman siitä, kuinka suurta lainaa olet hakemassa.

 

Millaista lainaa voin hakea?

LeijonaLaina.fi palvelun kautta voit hakea kaikkia suosituimpia lainatuotteita. Tee hakemus ja löydät varmasti omaan tarpeeseesi sopivan lainatuotteen ja lainasumman.

Lainatuotteet voivat olla:

 • Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, joka maksetaan aina kerralla hakijan tilille. Sillä voidaan rahoittaa monet hankinnat, kuten auton osto, remontit, lomamatkat ym. Kulutusluotossa laina-aika voi olla pitkä, jopa 20 vuotta ja sitä maksetaan aina kuukausittain tasaerissä takaisin.
 • Pikavippi on periaatteessa sama kuin kulutusluotto, mutta sillä tarkoitetaan pienempiä, usein alle 1000 euron lainoja, joissa laina-aika on huomattavasti lyhyempi. Sitä haetaan usein äkilliseen ja pieneen lainantarpeeseen.
 • Joustoluotto toimii kuten luottokortti. Siinä hakija saa käyttöönsä tietyn summan, mutta voi käyttää siitä vain sen osan, mitä tarvitsee. Joustoluottoa voi nostaa niin usein kuin haluaa, tietenkin oman luottorajan puitteissa. Sitä maksetaan takaisin kuukausittain. Kuukausierän suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon luottoa on nostanut tililleen. Kun luottoa maksetaan takaisin, siirtyy lyhennetty osuus taas käytettäväksi omalle luottotilille.

 

Vakuudettomien kuluttajaluottojen historiaa

Syyskuussa 2019 astui voimaan uusi korkokatto, joka laski reilusti vakuudettomien lainojen korkoja ja kuluja. Aikaisemmin vuonna 2013 vain alle 2000 euron lainoissa oli voimassa 50% korkokatto, mutta yli 2000 euron lainoissa tätä korkokattoa ei ollut lainkaan käytössä. Tämä johti nopeasti siihen, että haettujen lainojen keskimääräinen koko suureni, koska monet lainantarjoajat alkoivat myöntämään lainoja vain 2000 eurosta ylöspäin.

Lainoissa on nyt voimassa 20% korkokatto, joka vaikuttaa kaikkiin lainoihin, lainasummasta riippumatta. Myös lainan kuluihin tuli muutoksia, sillä nyt kulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Monelta kuluttajalta tämä lakimuutos on kuitenkin voinut mennä ohi, eikä monetkaan kuluttajat ole ajatelleet, että he voisivat nyt vaihtaa aiemmat kalliit lainat huomattavasti halvempaan. Mikäli sinulla on näitä ennen 2019 syyskuuta haettuja kalliita lainoja maksettavana, on nyt oikea aika kilpailuttaa edullinen laina kauttamme ja maksaa sillä kalliit lainat pois. Täytä ilmainen lainahakemus ja katso, millaisella korolla sinä saisit nyt lainaa. Voit päättää vasta tarjoukset nähtyäsi, otatko jonkun tarjotuista lainoista vai hylkäätkö ne kaikki.

 

Vertaa lainoja ja valitse halvin

Lainojen vertaaminen on aina suositeltavaa ja erittäin kannattavaa.

Jos puhutaan hieman suuremmista kulutusluotoista, voi halvimman ja kalleimman kulutusluoton hintaero olla useita tuhansia euroja.

Pienemmissä pikalainoissa hintaerot ovat ehkä euromääräisesti pienempiä, mutta prosentuaalisesti vieläkin suurempia.

Löydät LeijonaLaina.fi palvelusta laajan valikoiman lainavertailuja ja lainataulukoita.

Sivustolla esitellään myös lainapalvelut, joista voi hakea lainaa heti ilman vakuuksia ja takaajia.

Sivuston käyttäjille on myös annettu mahdollisuus kommentoida ja jättää arvosteluita jokaisesta lainapalvelusta. Asiakaspalautteiden perusteella LeijonaLaina.fi pyrkii parantamaan palveluaan entistä asiakaslähtöisemmäksi. LeijonaLaina.fi on toiminut rahoitusalalla jo yli kymmenen vuoden ajan, joten kokemusta lainaamisesta, lainavertailusta ja lainojen kilpailuttamisesta löytyy hyvin paljon.

Tutustu ja aloita lainojen vertaaminen jo tänään.

 

Lainan hakeminen ja saaminen

Lainan hakeminen ja saaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan aiemmin. Internetin ansiosta voit hakea lainaa nopeasti milloin tahansa ja missä tahansa. Lainan hakeminen ja saaminen on nykyään nopeaa ja helppoa, mutta on tärkeää muistaa vertailla eri lainoja ja lainanantajia ennen lainan hakemista. Tutki huolellisesti eri lainatyypit ja niiden ominaisuudet, vertaile eri lainanantajia ja tutustu huolellisesti lainaehtoihin ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen ja allekirjoitat lainasopimuksen. Ennen lainan valintaa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin.

Tarkista lainan tarve ja määrä

Ennen kuin aloitat lainan hakemisen, on tärkeää määritellä tarpeesi ja tarvittava lainamäärä. Mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka pitkän laina-ajan haluat. Näiden tietojen avulla voit helpommin vertailla eri lainatarjouksia ja valita parhaiten sopivan lainan.

Tutustu eri lainatyyppeihin

Ennen lainan hakemista on tärkeää tutustua eri lainatyyppeihin ja niiden ominaisuuksiin. Esimerkiksi pankkilaina on usein edullisempi kuin vakuudeton kulutusluotto, mutta sen hakeminen tai saaminen voi olla hitaampaa. Joustoluotto taas antaa joustavuutta lainan takaisinmaksussa, mutta sen korko voi olla korkeampi kuin muilla lainatyypeillä.

Täytä lainahakemus huolellisesti ja vertaa lainoja

Täytä maksuton lainahakemus LeijonaLaina.fi palvelussa niin lainasi kilpailutetaan hetkessä yli 30 lainantarjoajan kesken. Pääset jo muutaman minuutin kuluttua vertailemaan valmiita lainatarjouksia.

Tutustu eri lainanantajiin

Vertaile eri lainanantajia ja niiden tarjoamia lainaehtoja. Tutki, millaisia korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja lainanantajat tarjoavat.

Lähetä tarvittavat liitteet

Joissakin tapauksissa sinun on lähetettävä liitteitä lainahakemuksen liitteenä. Tämä voi sisältää esimerkiksi palkkatodistuksia, verotodistuksia tai muita dokumentteja, jotka osoittavat maksukykysi ja taloudellisen tilanteesi. Lähetä tarvittavat liitteet ajoissa, jotta lainan saaminen ei viivästy.

Allekirjoita lainasopimus

Jos olet tyytyväinen lainatarjoukseen ja olet tutustunut huolellisesti lainaehtoihin, voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti tai postitse. Kun lainasopimus on allekirjoitettu, lainanantaja siirtää lainan rahat tilillesi yleensä muutaman arkipäivän kuluessa.

Hoida lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu on yhtä tärkeä kuin lainan hakeminen. Varmista, että sinulla on riittävästi varoja takaisinmaksuun ja noudata sovittuja takaisinmaksuaikatauluja. Jos sinulla on vaikeuksia takaisinmaksun kanssa, ota yhteyttä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista maksusuunnitelmista tai lyhennysvapaista.

 

Halvin kulutusluotto löytyy usein vertailemalla

Kulutusluottojen nimelliskorot ovat väliltä 2 – 20 %, joten niiden hintahaarukka on melko laaja.

Kun halvin kulutusluotto lähtee vain 2 % korolla, voi halvimman ja kalleimman kulutusluoton hintaero olla jopa kymmenkertainen. Lainavertailu on siis enemmän kuin paikallaan.

Olemme aina neuvoneet sivustomme käyttäjiä vertailemaan kaikkia lainoja joita he hakevat.

Valitettavan monesti lainavertailu kuitenkin jää tekemättä, syynä on yleensä arjen kiireet.

Mutta palataanpa vielä hetkeksi tuohon halvimman ja kalleimman kulutusluoton hintaeroon, sehän oli jopa kymmenkertainen. Olen melko varma, että jos noin suuri hintaero koskisi jotain muuta tuotetta, ihmiset valitsisivat aina tuon edullisimman. Miksi sitten kulutusluotot jää niin usein kilpailuttamatta? Vaikka niiden hinnoissa on noin suuria eroja? Syynä on lähes aina epäselvät lainatarjoukset ja epätieto siitä, miten lainojen kuluja tulisi tulkita.

Valitettavan monessa lainatarjouksessa olemme nähneet myös sen, että lainan kuluja ei kerrota niin selkeästi kuin ne voisi kertoa. Tämä aiheuttaa monesti sen, että otetaan “vahingossa” turhan kallis kulutusluotto.

Tämän vuoksi suosittelemmekin lainan kilpailuttamista mahdollisimman monen eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Hakemalla kulutusluoton lainanvälityspalvelusta, saat ammattilaisten kilpailuttamat lainatarjoukset nopeasti ja vaivattomasti. Myös lainojen vertaaminen helpottuu, kun voit lainahakemusten täyttämisen sijaan keskittyä vain olennaiseen, eli lainavertailuun.

 

Lainaa voi hakea netistä ympäri vuorokauden

Joskus yllättävä rahan tarve voi iskeä myöhään illalla, tai aikaisin aamulla.

Suomen lain mukaan lainoja voidaan kuitenkin maksaa asiakkaiden tileille vain kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana.

Onko lainan saaminen siis mahdotonta yö aikaan?

Tähän voimme sanoa että: Ei ole mahdotonta. Lainaa voi saada tilille myös ympäri vuorokauden.

Netissä toimii muutamia jatkuvia joustoluottoja myöntäviä lainapalveluita, joiden joustoluotolta voi nostaa lainaa ympäri vuorokauden.

Kaikki joustoluotot eivät siis maksa nostoja tilille yöllä, mutta esimerkiksi Ferratum antaa asiakkailleen mahdollisuuden käyttää joustoluottoaan myös yöllä.

 

Miten varmistan että saan edullista lainaa?

Lainojen kilpailuttaminen on yksi selkeä tapa saada vertailtavaksi erilaisia lainatarjouksia. Usein vertailemalla tarjouksia joukosta löytyy myös se selkeästi edullisin laina.

Lainoja voi kilpailuttaa monella eri tavalla. Voit hakea lainaa esimerkiksi lainavälityspalvelusta, joka kilpailuttaa lainan sinun puolestasi, tai voit itse vertailla lainoja netissä.

Lainavertailua voit tehdä netissä esimerkiksi seuraavilla sivustoilla:

 • Uudet pikavippi ja pikalaina palvelut löytyvät helposti ja nopeasti sivuiltamme: Pikavippi
 • Jos tarvitset suurempaa lainaa heti käyttöön, on kulutusluotto silloin hyvä valinta. Kulutusluottoja löydät sivultamme: Kulutusluotto
 • Jos tarvitset lainaa heti, mutta haluat tutustua kaikkiin olemassa oleviin vaihtoehtoihin, aloita tutustuminen etusivultamme.

Tutustumalla yllä oleviin lainavertailu- ja lainatietosivuihin, saat todella paljon tietoa kaikista lainapalveluista, joista voi hakea lainaa heti ilman vakuuksia.

Muista käyttää myös maksutonta lainalaskuria, jonka avulla on helppo hahmottaa lainan kulut ja korot.

 

Mitä tulee ottaa huomioon lainatarjouksen vertailussa?

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä se auttaa löytämään edullisimman lainatarjouksen omiin tarpeisiin. Kun kilpailutus on suoritettu, seuraava askel on lainatarjousten vertailu. T

Yksi tärkeimmistä asioista on lainan korko. Korko on se osuus lainan summasta, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainan käytöstä. Lainan korko vaihtelee eri lainantarjoajien välillä, joten on tärkeää valita laina, jonka korko on mahdollisimman alhainen. Lainan korkoa tarkastellessa kannattaa huomioida myös sen vaihtelut, kuten esimerkiksi korkojen nousu- tai laskujaksot.

Toinen tärkeä tekijä on lainan takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika määrittää sen, kuinka nopeasti lainan tulee maksaa takaisin. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, sillä pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä suurempia korkokuluja. On tärkeää valita sellainen takaisinmaksuaika, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen ja takaa sen, että laina voidaan maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Kolmas tärkeä tekijä on lainan kokonaiskustannukset. Lainan kokonaiskustannuksiin kuuluu korkokulujen lisäksi myös muut mahdolliset kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. On tärkeää vertailla eri lainatarjousten kokonaiskustannuksia, jotta löytää edullisimman lainan omiin tarpeisiin.

Lainan kilpailuttaminen LeijonaLaina.fi palvelussa auttaa vertailemaan eri lainantarjoajien tarjoamia lainatarjouksia. Palvelun avulla voi kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella, mikä säästää aikaa ja vaivaa. LeijonaLaina.fi palvelun lainalaskuri auttaa myös laskemaan lainan kokonaiskustannukset ja takaisinmaksuajan.

Lainatarjouksia vertaillessa on myös tärkeää kiinnittää huomiota lainan ehtoihin ja mahdollisiin lisäpalveluihin, kuten esimerkiksi lyhennysvapaajaksoihin tai lainaturvaan. On tärkeää valita sellainen laina, jonka ehdot sopivat omaan tilanteeseen ja tarpeisiin.

Lainan hakemisessa on myös hyvä ottaa huomioon oma luottotietorekisteri. Luottotietojen tarkistus on yleinen käytäntö lainan myöntämisessä, ja jos luottotiedot ovat menneet esimerkiksi maksuhäiriöiden vuoksi, voi lainan saaminen olla hankalaa tai mahdotonta. Luottotietojen tarkistus vaikuttaa myös lainatarjousten saamiseen ja niiden korkoihin.

Kun lainatarjoukset on vertailtu ja paras vaihtoehto on valittu, on tärkeää tutustua huolellisesti lainasopimuksen ehtoihin ja sitoutua maksamaan laina takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainan takaisinmaksun hallinta on tärkeää, jotta välttyy tarpeettomilta kuluilta ja maksuhäiriömerkinnöiltä.

 

Lainan takaisinmaksu ja sen hallinta

Lainan takaisinmaksu on yksi tärkeimmistä asioista, joita tulee pitää mielessä lainaa hakiessa. On tärkeää, että tiedät miten lainan takaisinmaksu toimii ja miten voit hallita sitä, jotta voit välttää maksuvaikeudet ja mahdolliset maksuhäiriömerkinnät.

Ensimmäinen askel on varmistaa, että tiedät tarkalleen kuinka paljon sinun tulee maksaa takaisin, milloin ja millä korolla. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee tutustua huolellisesti lainasopimukseen ja lainaehtoihin ennen kuin allekirjoitat sopimuksen.

Seuraavaksi sinun tulee arvioida oma taloudellinen maksuvarasi, joka kattaa lainan takaisinmaksun kuukausittaiset lyhennykset. Tämä auttaa sinua hallitsemaan raha-asioitasi ja varmistaa, että sinulla on tarpeeksi varoja takaisinmaksuun joka kuukausi. On myös tärkeää olla realistinen budjetin suhteen ja muistaa varata tarpeeksi rahaa odottamattomien kulujen varalle.

Jos kohtaat vaikeuksia lainan takaisinmaksussa, ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista maksusuunnitelmista tai lyhennysvapaista. Tämä voi auttaa sinua välttämään maksuhäiriömerkinnät ja välttää maksun viivästymiset.

Jos et ole varma siitä, miten hallita lainan takaisinmaksua tai jos sinulla on vaikeuksia maksaa takaisin lainaasi, ota yhteyttä lainan myöntäjään. Lainanantajat voivat tarjota taloudellisia neuvoja tai ohjata sinut luotettavien talousneuvojien luokse, jotta voit saada tarvitsemaasi apua.

 

Lainanottajan vastuu ja velvollisuudet

Lainanottajana sinulla on tärkeä vastuu ja velvollisuus hoitaa lainasi takaisinmaksu sovitun aikataulun mukaisesti. Lainanottajan vastuu tarkoittaa, että sinun tulee ymmärtää kaikki lainaehtoihin liittyvät asiat ja noudattaa sovittuja ehtoja.

Tärkeimmät velvollisuutesi lainanottajana ovat maksaa takaisin laina sovitun aikataulun mukaisesti, pitää yhteyttä lainanantajaan, jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin sovittuna ajankohtana, ja säilyttää hyvät luottotiedot.

On myös tärkeää pitää huolta siitä, että ymmärrät lainan kokonaiskustannukset, kuten koron, palkkiot ja muut maksut. Tämä auttaa sinua tekemään tietoisen päätöksen lainan ottamisesta ja varmistamaan, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Jos kohtaat vaikeuksia takaisinmaksussa, ota yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian ja keskustele mahdollisista maksusuunnitelmista tai muista ratkaisuista. On tärkeää pysyä yhteydessä lainanantajaan ja keskustella avoimesti, jotta voidaan löytää paras ratkaisu tilanteeseesi.

 


Tärkeää tietoa lainoista:

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voidaan myöntää kaikille täysi-ikäisille suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset palkka- tai eläketulot.

Miksi laina kannattaa hakea LeijonaLaina.fi palvelun kautta?

Kun haet lainaa LeijonaLaina.fi palvelusta, tavoitat yhdellä ainoalla hakemuksella yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Saat siis parhaan mahdollisen lainan saanti mahdollisuuden ja samalla varmistat sen että lainasi kilpailutetaan huolellisesti.

Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Voit hakea lainaa oman tarpeesi mukaan 1000 - 60 000 euroa. Lainasumman voit valita itse 100 euron tarkkuudella.

Voinko hakea lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä voit. LeijonaLaina.fi palvelun kautta lainaa hakiessasi et tarvitse lainalle mitään vakuuksia tai takaajia.

Leijonalaina.fi
Logo