Lainaa ilman luottotietoja

Etsitkö lainaa ilman luottotietoja?

Lainaa ilman luottotietoja on vaikea, ellei täysin mahdoton saada netistä tai mistään muualtakaan.

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen lainanhakijan tiedot tarkistetaan automaattisen järjestelmän avulla ja tieto luottotietojen menettämisestä on selvä merkki hylätä hakemus.

Varsinkin pikalainojen kohdalla lainan myöntäminen luottotiedottomalle on automaattisesti kielteinen lainapäätös. Lainaa ei siis saa yhtään sen heppoisemmin perustein verkosta kuin kivijalkapankista. 

Lainaa ei koskaan kannata ottaa, jos nykyisten lainojen maksamisessa on vaikeuksia.

Maksuhäiriömerkintä pysyy hakijan tiedoissa keskimäärin 2 – 4 vuotta ja tuona aikana ainoa tapa ottaa lainaa, on pyytää lainaa lähipiiristä tai kääntyä perinteisen kivijalkapankin puoleen ja kertoa tilanteestaan rehellisesti.
Maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietomerkintöjä on eri mittaisia ja erilaisia. Merkintä tietoihin tulee, jos henkilö ei ole maksanut laskuja kehoituksesta huolimatta ja vuokrat, laskut yms. ovat päätyneet ulosottoon. Luottotietojen menettäminen ei tule kenellekään yllätyksenä, koska maksumuistutuksia lähetetään henkilölle useamman kerran ennen kuin merkintä tulee luottotietoihin. On hyvä myös muistaa, että maksamattomista lainoista tulee merkintä maksuhäiriömerkintärekisteriin. Tällaisia lainojen voivat olla muun muassa kulutusluotto, pikavippi tai jokin muu laina. Luottotietomerkintä pysyy asiakkaan tiedoissa noin 2 – 4 vuotta. Tuona aika henkilön on vaikea saada lainaa, vuokra-asuntoa tai esim. vakuutuksia. 

Maksuhäiriömerkintä lainaa hakevan henkilön luottotiedoissa on lähes aina merkki siitä, ettei asioita ole hoidettu sovitusti.

Toki on muistettava, että luottotietojen menetys voi olla monien asioiden summa.

Perheessä on voinut olla vakava sairaus, tapaturma tai esim. avioero, joka on ajan myötä edes auttanut luottotietojen menetystä.

Oli syy millainen tahansa, merkintä luottotiedoissa pysyy tietyn aikaa, eikä sitä saa pois nopeammin.

Viimeistään luottotietojen menettämisen jälkeen on syytä tarkastella omaa talouttaan ja kulutustottumuksiaan. On tärkeää pyrkiä samaan maksuhäiriömerkintä pois ajan myötä tiedoista ja oma talous kuntoon. Luottohäiriömerkintä kuitenkin aina haittaa monia asioista arjessa, kuten vuokra-asunnon saamista, vakuutuksen ottamista, myönteisen lainapäätöksen saamista ja monta muuta asiaa.

 

Mistä lainaa ilman luottotietoja voi hakea?

Merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa lainan ottamista lähes tulkoon kokonaan.

Järkevin tapa olisi hoitaa raha-asiat ensin kuntoon ennen kuin on edes harkitsemassa ottavansa uutta lainaa (Lue lisää: Martat.fi omat rahat ja talouden suunnittelu)

Kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelu Varmalaina.fi:n mukaan tämä johtaa usein velkakierteeseen, kun kalliilla pikalainalla maksetaan vanha laina pois jne.

Jos huomaat, että sinulla on vaikeuksia maksaa lainaa / lainoja ajallaan pois, ota viipymättä yhteyttä lainapalveluun, josta olet lainan ottanut sekä tarvittaessa Takuusäätiöön.

He pystyvät neuvomaan sinua miten toimia jatkossa.

Huonoin vaihtoehto on jäädä asian kanssa yksin ja peitellä asiaa.

Jos kuitenkin tarvitset lainaa, kysy rahoitusta lähipiiriltä tai pankista.

Toisinaan tarpeeksi hyvät perustelut voivat tuoda kaivatun rahoituksen.

Lyhyesti seikat, jotka parantavat lainamahdollisuuksia:

  • Täytä lainahakemus aina huolellisesti ja rehellisesti
  • Osoita nykyinen maksukykysi riittäväksi tulotositteilla
  • Etsi lainalle takaaja
  • Etsi lainalle vakuus esim. asunto tai auto.

Yleisesti ottaen pankit tai rahoituslaitokset eivät vaadi lainalle takaajia tai vakuuksia.

Mutta jos hakijan luottotiedot tai maksukyky on huono, on yhteisvastuullisesta hakijasta apua.
Mitkä asiat vaikuttavat yleisesti lainan myöntämiseen?

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tekee oman riskianalyysin hakijalle hänen antamien tietojen perusteella sekä luottotietorekisterin perusteella.

Luottotiedot tarkistamalla lainanmyöntäjä saa heti selville onko hakijalla luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä.

LeijonaLaina.fi sivusto ei myönnä lainaa, vaan palvelun tarkoitus on esitellä puolueettomasti Suomessa toimivat luotettavat lainapalvelut.

Muut lainansaantiin vaikuttavat seikat ovat:

  • Hakijan ikäraja
  • Kansalaisuus
  • Luottotiedot
  • Tulot
  • Vakuudet ja takaus
Leijonalaina.fi
Logo