Halvin laina

Ei voida yksiselitteisesti sanoa mistä löytyy halvin laina mikä sopisi jokaiselle. Muun muassa hakijan tulot, maksukyky, haettu lainasumma sekä maksuaika määrittävät mikä laina on lopulta se edullisin. Lainojen välillä voi olla myös vain muutaman prosentin korko ero, niin päätöksen tekoon vaikuttaa ratkaisevasti lainan muut ominaisuudet, kuten mahdollisuus maksuvapaaseen tai eräpäivän siirtoon. Aina ei voi pelkästään tuijottaa lainan todellista vuosikorkoa, vaikka se hyvä mittari lainan edullisuuden arvioinnissa onkin. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut ja korkokulut yhteensä, mutta jos pienempi laina on tarkoitus maksaa nopeasti takaisin, vuotuisella korolla ei ole niin suurta merkitystä.

 

Todellinen vuosikorko on tunnusluku, jonka tarkoitus on helpottaa lainojen korkojen vertailua. Pelkät lainapalveluiden esimerkkilaskelmat eivät kuitenkaan kerro hakijalle juuri mitään, vaan arvioidakseen miten haettu lainasumma, tietyllä maksuajalla vaikuttaa korkoprosentiin, tulee hakijan pyytää omat henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavakseen.


Aloita lainan hakeminen tutustumalla alla oleviin lainapalveluihin

Lainasumma:
  • Suodatus:
  • Paras arvostelu
  • Suosittelemme
  • Yksi hakemus, monta lainatarjousta
  • Alin ikäraja
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/vertaalainaa-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/varmalaina-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/hae-lainaa/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/lainojenyhdistaminen-com/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.lainalaskuri.fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/fiksulaina-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.pienlainat.fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearshttps://www.vertaahintaa.fi/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/lainankilpailuttaja/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottayearshttps://www.leijonalaina.fi/lainaajokaiselle-fi/checked
Näytä lisää tuloksia

Vertailemalla löytyy halvin laina

Halvin laina löytyy vertailemalla eri lainatarjouksia. Jos vertailukohtia ei ole, on vaikea arvioida onko saatu lainatarjous halvin mahdollinen.

Paras ja nopein tapa päästä tarkastelemaan lainatarjouksia on ottaa avuksi maksuton lainojen kilpailutuspalvelu.

Kun hakija on täyttänyt yhden selkeän lainahakemuksen, se välitetään lainojen kilpailutuspalvelun toimesta yli 30 yhteiskumppanille kilpailutettavaksi.

Kilpailutuksessa on mukana yli 30 pankki ja rahoitusyhtiötä, jotka omien kriteereidensä mukaan arvioivat lainanhakijan maksukyvyn ja jättävät tämän pohjalta mahdollisesti oman lainatarjouksensa.

Mukana kilpailutuksessa on useita suomalaisia pankkeja sekä tunnettuja rahoitusyhtiöitä. Osa lainantarjoajista toimii kivijalkapankkeina ja osa vain sähköisellä palvelulla.

Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja antaa hakijalle kuitenkin sähköisessä muodossa (linkki sähköpostiin) lainatarjouksensa ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainansopimuksen voi allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla verkossa. Lue lisää; lainaa verkkopankkitunnuksilla.

 

Ota nämä huomioon, kun tarkastelet lainaa

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Mitä pienempi prosentteina on lainan todellinen vuosikorko lainatarjouksessa, sen edullisemmasta lainasta on kyse.

Tässä muutama esimerkki lainatarjouksista olettaen, että lainaa haetaan 10 000 euroa, 5 vuoden maksuajalla.

Esimerkki 1. Nimelliskorko 7,95 %, viitekorko 3 kk Euribor, lainan todellinen vuosikorko 9,6 %, joka sisältää luoton perustamismaksun, laskutuksen sekä luotonhoitomaksun. Lainan kuukausierä 190 euroa.

Esimerkki 2. Lainatarjous, jossa lainan tilinhoitomaksu on 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %, lainan todellinen vuosikorko 6,26 %. Takaisinmaksettava summa 11 623 euroa. Lainan kuukausierä 5 vuoden maksuajalla 193,71 euroa kuukaudessa.

Tässä huomataan, että lainan kulut esitellään eri lainantarjoajien välillä hieman eri tavalla, mutta lainan todellinen vuosikorko on hyvin esillä ja sitä on helppo verrata toiseen lainatarjoukseen.

Mitä muita ominaisuuksia lainassa on?

Aina ei voi vain pelkästään tuijottaa lainan todellista vuosikorkoa. Jos laina maksetaan takaisin nopealla aikataululla voi toisinaan olla paikallaan ottaa lainaa suuremmalla vuosikorolla ja maksaa lainasumma takaisin heti, kun se on taloudellisesti mahdollista. Tällä tavoin lainan saa mahdollisesti hyvin alhaisella korolla ja kuluilla, vaikka laina todellinen vuosikorko olisikin pitkällä maksuajalla ollut korkeampi.

Jos l